Sportservice Vianen is het servicebureau op het gebied van sport en bewegen in de gemeente Vianen. In samenwerking met de gemeente voeren zij diverse sport- en beweegactiviteiten uit voor jong en oud. Het doel is iedereen in beweging te krijgen en te houden. Sportservice Vianen is onderdeel van Sportservice provincie Utrecht.

Op onze school organiseert Sportservice onder meer Fit4Kids en Trainers voor de Klas. De Sportjaarkalender die bij ons hangt is van hun hand. Ook zijn zij betrokken bij onder meer Naschoolse activiteiten en schoolsporttoernooien. Kijk voor meer informatie op www.sportservicevianen.nl.

Sportservice Vianen maakt elk schooljaar een kalender met daarop (sport)activiteiten in de gemeente. Hierop staan activiteiten van Sportservice zelf, maar ook van andere organisaties in Vianen. De kalender blijft ook niet beperkt tot sportactiviteiten. Zo staan onder meer de kinderboekenweek en het nationale schoolontbijt erop. Het belangrijkste is dat de activiteiten een ‘open karakter’ hebben en voor een grote doelgroep openbaar zijn, jong en / of oud.

Op de kalender heeft elke maand een thema. Zo staat regelmatig een sport een maand centraal, maar ook water drinken en buitenspelen. Sportservice en haar partners besteden elke maand extra aandacht aan het thema dat centraal staat.